Predškolski i školski uzrast kod dece je period koji je najbitniji za razvoj zdravih navika u ishrani. Kvalitetna ishrana deci obezbeđuje neophodne sastojke za sve procese koji se odvijaju u njhovom organizmu. Dobro zdravlje dece je gotovo nemoguće postići bez adekvatne tj. izbalansirane ishrane, jer samo ovakva ishrana koja sadrži sve neophodne sastojke pruža osnovu u zaštiti od bolesti.
Izbalansirana i kvalitetna ishrana dece utiče na ispunjenje četiri neophodna uslova koji doprinose normalnom funkcionisanju organizma:
- Obezbeđuje i održava adekvatan nivo energije
- Omogućava održavanje pogodne telesne strukture i procesa – funkcije mišića, imunog sistema, čvrstine kostiju i snage
- Utiče na oporavak i razvoj svih sistema organa u organizmu
- Obezbeđuje dobro zdravlje usta i zuba…
Kao odgovorni roditelji dece raznih uzrasta, a vođeni ličnim iskustvom, odlučili smo da i ostaloj deci omogućimo isto, kvalitetnu, izbalansiranu i zdravu ishranu.
Zato, hajde da našu decu hranimo pametno!
“Mala kujna” je prva privatna specijalizovana kuhinja za proizvodnju i dostavu dečjih obroka.
- Naši obroci su pripremljeni od pažljivo odabranih svežih namirnica najboljeg kvaliteta.
- Sve namirnice prolaze kroz strogo kontrolisanu termičku obradu po HACCP sistemu.
- Naš jelovnik je pažljivo isplaniran od strane nutricioniste kako bi zadovoljio dnevne potrebe dece svih uzrasta.
- Pripremamo obroke shodno potrebama dece i sa specijalnom ishranom (alergije), a naš nutricionista vam je uvek na raspolaganju za svaki vid saradnje.
- Dostava se vrši po najvišim standardima, tako da obroci koje isporučujemo su uvek sveži, topli i ukusni.

Glavni kuvar „Male kujne“ Ognjen Miljković je dugogodišnji predani zaljubljenik u gastronomiju. Završio je ugostiteljsko – turističku školu u Beogradu na odseku za kulinarstvo, a nakon toga i ekonomiju
hrane na privatnom Beogradskom univerzitetu. Iskustvo u svojoj oblasti stekao je napornim radom u mnogim kuhinjama u zemlji i inostranstvu.
Kao roditelj deteta predškolskog uzrasta uvideo je sve nedostatke postojećeg sistema ishrane u dečijim obrazovnim ustanovama, što ga je podstaklo da krene korak dalje i svoj rad u potpunosti posveti pripremi hrane za najmlađe, ali isključivo po najvišim standardima. Iz tog razloga je i oformio „Malu kujnu“ okupivši tim ljudi koji su kao i on potpuno predani svom poslu i zajedničkom cilju.
Poslovni moto našeg tima je: „Pametna ishrana za moje dete, pametna ishrana za svu decu“.
Samo dobro osmišljeni, balansirani i kvalitetni dečiji obroci mogu biti deo PAMETNE ishrane.
„Mala kujna“ je u celovitosti postavljena po najvišim standardima koje propisuje HACCP sistem (Hazard Analysis and Critical Control Point) – Sistem bezbednosti hrane.
Osnovni cilj HACCP koncepta je proizvodnja bezbednih prehrambenih proizvoda.
Svi naši partneri su lideri u svojoj oblasti, od firmi uvoznika opreme za kuhinju, preko dobavljača svežih namirnica i prehrambenih proizvoda, pa sve do firme koja nam obezbeđuje najbolju opremu i hemiju za
održavanje čistoće prostorija u kojima se priprema hrana.
Naša kuhinja se u mnogo čemu izdvaja od ostalih, a naša glavna prednost je u našoj transparentnosti, tj. jedinstvenoj mogućnosti da nas posetite i sami se uverite gde se i u kakvim uslovima vrši priprema
obroka za vašu decu.
